Te doen

Verblijft u in Mechelen of omgeving? Of komt u gewoon een dagje lekker ontspannen? Dan zijn er een hoop mogelijkheden om de dag om te krijgen. Op deze pagina vindt u het complete aanbod terug.

Hof van Kosberg

Hof van Kosberg is een culinair en creatief atelier op de Schweiberg bij Mechelen. Met tal van leuke workshops biedt Hof van Kosberg mooie, creatieve en smakelijke bezigheden!

Pretpark De Valkenier

Met de kinderen naar het voordeligste pretpark van Europa? De Valkenier ligt op 20 minuutjes rijden van Mechelen en zal beslist in de smaak vallen.

Scooters huren

Wilt u op avontuurlijke wijze het Heuvelland verkennen? Huur dan scooters! Geniet van de vrijheid en doorkruis de prachtige natuur.

Dagje Valkenburg

Valkenburg ligt op 20 minuten rijden van Mechelen, is authentiek, veelzijdig, toeristisch en…. vooral gezellig! Naar de kasteelruïne, de mergelgrotten, lekker winkelen of gewoon op het terras? Het kan allemaal in Valkenburg.

Thermae 2000

Een dagje ontspannen? Dat kan bij kuuroord Thermae 2000. Op slechts 20 minuten rijden van Mechelen komt u hier helemaal tot rust.

Met de stoomtrein

Eens iets heel anders doen? Ga dan mee met de stoomtrein van De Miljoenenlijn! Vanuit Simpelveld, op slechts 10 minuten rijden van Mechelen, stapt u op voor een onvergetelijke rit!

Winkelen in Maastricht

Maastricht staat bekend om een gevarieerd aanbod voor shoppers, zeven dagen per week, mét koopavond op donderdag. Shoppen doe je in Maastricht!

Zwemmen

Lekker een dagje zwemmen of in het zonnetje liggen? Dan is het subtropische zwemparadijs Mosaqua een aanrader.

Fietsen of mountainbiken

Met meer dan 400 km aan bewegwijzerde mountainbike routes is Zuid-Limburg hét MTB paradijs. Maar ook met de (elektrische) fiets over de verharde wegen of fietspaden kunt u door de Limburgse natuur rijden.

Wandelen

Wandelen in het Heuvelland met zijn groene bossen en uitgestrekte weiden. Het is er bijna on-Nederlands mooi!