Over Mechelen | Heemkundevereniging Mechelen

Wilt u meer weten over Mechelen? Heemkundevereniging Mechelen zorgt voor interessante artikelen met leuk beeldmateriaal.
Bevrijdings – optocht 31 augustus 1945

Bevrijdings – optocht 31 augustus 1945

De verjaardag van koningin Wilhelmina, 31 augustus, werd in 1945 aangegrepen om voor het eerst na de Tweede Wereldoorlog een groot Oranje- c.q. Bevrijdingsfeest te organiseren. Er waren optochten door verschillende dorpen van de gemeente Wittem waaraan ook wagens uit andere dorpen deelnamen. In Mechelen trok de optocht de Dorpstraat op en neer.

Boek ‘Herinneringen van een bevrijd dorp’

Boek ‘Herinneringen van een bevrijd dorp’

‘Herinneringen van een bevrijd dorp ‘ is een speciale uitgave van Heemkundevereniging Mechelen die 1 september 2019 officieel gepresenteerd is. De Duitse bezetting en de binnenkomst van de Amerikaanse bevrijders hebben bij veel Mechelenaren onuitwisbare herinneringen achtergelaten. Met een oorlogsdagboek als leidraad wordt u meegenomen naar het Mechelen van 1940-1945.

Highlights van Mechelen

Highlights van Mechelen

Wat zijn de highlights van Mechelen? Dit artikel bespreekt de mooiste gebouwen en plekken van ons dorp.

Definitie van vakwerk

Definitie van vakwerk

De term “vakwerk” verwijst naar “werken in vakken” hetzij vierkant, rechthoekig of anderzijds. En toch… het is nog veel meer dan dat!

Mechelen, dorp vol vakwerk

Mechelen, dorp vol vakwerk

In Mechelen zijn nog veel huizen, schuren, stallen en bakhuisjes waar het oude vakwerk is bewaard gebleven. Een groot aantal van deze vakwerkgebouwen is vanaf de openbare weg te zien. Soms word je verrast bij een doorkijkje naar een binnenplaats; authentiek vakwerk met veel liefde in stand gehouden.

Abonnement?

Buiten de informatie die u hier terug vindt, brengt de Heemkundevereniging ook elk half jaar een kroniek uit. Een jaarabonnement op deze kroniek (2 uitgaven) kost € 7,-. Wilt u de kroniek per post ontvangen dan kost het jaarabonnement € 14,-.

U kunt het abonnement van uw keuze betalen op rekeningnummer NL85 RABO 0107 9256 72 t.n.v. Heemkundevereniging Mechelen, onder vermelding van naam en adres. Losse nummers van de kroniek zijn te koop à € 4,50 bij buurtwinkel Magazijn 51, Hoofdstraat 51 te Mechelen, tijdens de openingsuren.

Meer heemkunde

Wil jij meer bekijken over Heenkundevereniging Mechelen? Klik dan op onderstaande button om naar hun Facebookpagina te navigeren.